Inskolning

Ditt barn måste ha fyllt 1 år för att få börja på förskolan.

Det finns olika slags inskolningar att använda sig utav. En där du som förälder är med hela dagen och är delaktig i alla olika situationer som rör barnet; den kallas för föräldraaktivinskolning.

Sen finns det en mer traditionell inskolning där du och barnet kommer en kort stund första dagen och sedan ökar man tiden långsamt. Du som förälder ska vara ”tråkig” och ointressant och inskolningspedagogen leker med barnet och ger det uppmärksamhet.

Alla barn är olika individer med olika behov så vi brukar planera inskolningsupplägget tillsammans med er föräldrar, ni känner erat barn bäst och vet vad som skulle passa. Eftersom alla barn är olika är det svårt att säga hur lång tid en inskolning tar, men räkna med upptill två veckor. Ibland går det fortare och ibland behöver barnet mer tid.

Vid första inskolningsdagen får ni träffa den ansvarige pedagogen, ni får information om vår verksamhet, hur en dag ser ut hos oss och annat praktiskt som rör förskolan och som kan vara bra att veta. Sedan bestämmer ni tillsammans med er pedagog hur resten av inskolningen ska se ut.